Dan osoba Bogu posvećenog života
Kategorija:
Vijesti

web-svijecnicaSvijećnica, blagdan prikazanja Gospodinova, okupio je 2. veljače u riječkoj katedrali sv. Vida brojne redovnice, redovnike i osobe posvećenog života koji se toga dana prisjećaju svoje temeljne odluke, da život posvete Bogu.

Misu je u katedrali predvodio mons. Nikola Uravić koji je okupljene podsjetio da njihov život posvećen Bogu i transcedentnoj stvarnosti donosi brojne plodove i ovdje na zemlji. „U našem gradu, Bogu hvala, djeluju brojne redovničke zajednice koje svoje poslanje ostvaruju brigom za siromašne, odbačene, bolesne, ili su posvećene odgoju i pastoralnom radu.“ Posebno je čestitao zajednici salezijanaca koji ove godine proslavljaju 100. obljetnicu dolaska u Rijeku.

Mons. Uravić je podsjetio kako je svaka Bogu posvećena osoba u svojoj intimi odgovorila na taj Božji poziv, ali to predanje Bogu ne ostaje zatvoreno u pojedincu. „Bog je želio da to ostvarujemo u zajednici, organizirano. Zbog toga je ustanovio Crkvu i dao upute kako ju organizirati.“ Potaknuo je stoga sve Bogu posvećene osobe da služeći Bogu nastave služiti ljudima.

Skip to content