Slavlje Božića u riječkoj Katedrali s izbjeglicama iz Afganistana
Kategorija:
Vijesti

web-izbjeglice1Za božićne blagdane riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i rektor katedrale sv. Vida mons. Matija Matičić ugostili su u Katedrali izbjeglice iz Afganistana. U ovoj gesti gostoprimstva pomoć u organizaciji pružila im je Isusovačka služba za izbjeglice iz Zagreba.

Od dolaska na Badnjak 24. prosinca do povratka u Zagreb 27. prosinca dragi gosti zadržali su se u razgovoru i druženju s Nadbiskupom, a  s rektorom i suradnicima razgledali su Rijeku i Opatiju. Središnji događaji njihova posjeta bili su misa polnoćka i božićna misa na kojima su sudjelovali te ih je Nadbiskup javno pozdravio i zamolio vjernike da ih podrže u molitvenom i svakom drugom pogledu, te se druženje nastavilo za bratskim stolom.

 

web-izbjeglice2Naši gosti vratili su se puni dojmova u Zagreb svjedočeći da nikada neće zaboraviti ovaj Božić, rekao je rektor Katedrali mons. Matičić. Istaknuo je da je upravo to smisao Božića da pomažemo jedni drugima, da utjelovljenu Ljubav prepoznajemo jedni u drugima, a posebno u najpotrebitijima i zaželio da u tom smislu Božić bude svaki dan.

Skip to content