Preduskrsni susret nadbiskupa Devčića i zamjenika župana
Kategorija:
Vijesti

web-pgz1U povodu proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i biskupski vikar mons. Matija Matičić susreli su se u petak 14. travnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci sa zamjenicima župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, Petrom Mamulom i Markom Borasom Mandićem.

Bio je ovo prvi preduskrsni susret nadbiskupa i zamjenika župana tijekom kojega su razgovarali o dosadašnjoj dobroj suradnji Riječke nadbiskupije i Primorsko-goranske županije, kao i o budućim projektima, osobito uključenosti mjesne Crkve u pripremu Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020.  S tim u vezi govorilo se o vrednovanju sakralne baštine i crkvenih objekata kroz program  ‘Kultura kroz vjeru’. Nadbiskup je gostima darovao brošure s porukom koju je, u povodu izbora Rijeke za EPK 2020., napisao i objavio prošle godine.

Na kraju je zahvalio zamjenicima župana na dosadašnjem sudjelovanju PGŽ u svim nadbiskupijskim inicijativama i događanjima, kao  i potpori radu karitativnih ustanova, prije svega hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić“. Susret je zaključen međusobnim čestitanjem blagdana Uskrsa.

Skip to content