Nadbiskup Devčić na misi zornici proslavio 17. godišnjicu biskupskog posvećenja
Kategorija:
Vijesti

web-zornicaRiječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodeći misu zornicu u subotu 16. prosinca u katedrali sv. Vida u Rijeci, na oltaru Gospe Žalosne, proslavio je 17. obljetnicu svog biskupskog posvećenja.

U propovijedi je kazao kako nas Isus poziva čitati znakove vremena i u skladu s tim znati djelovati u sredini u kojoj živimo. To nije samo zadaća biskupa, njegovih suradnika i svećenika, nego svih vjernika. Isus nije nikoga isključio iz te zadaće i rekao nam je da bez njega ne možemo učiniti ništa. Na tom putu utjecimo se Mariji koja je Krista pratila, kazao je nadbiskup.

Na kraju je zahvalio rektoru Katedrale mons. Matiji Matičiću, svećenicima, svojim suradnicima te svim vjernicima na podršci svih 17 godina biskupske službe. Članovima Zdruga katoličkih skauta koji su sudjelovali na misi zahvalio je na zauzetosti koju bezuvjetno pružaju Nadbiskupu i Riječkoj nadbiskupiji te radu s mladima.

Rektor Katedrale čestitao je u ime okupljenih vjernika i svoje osobno ime nadbiskupu Devčiću 17 obljetnicu biskupskog posvećenja. Podsjetio je da je tijekom tih  godina riječki nadbiskup pokrenuo djelovanje mnogih karitativnih ustanova u Riječkoj nadbiskupiji. Jedan od primjera je i riječki hospicij, kazao je mons. Matičić. Vjernike je pozvao da se odazovu na tradicionalno Nadbiskupijsko hodočašće koje će iduće godine hodočasnike odvesti u Ukrajinu, kao i trodnevno klanjanje od 18. do 21. prosinca u riječkoj prvostolnici.

Na kraju mise nadbiskup i rektor pozvali su vjernike na prigodno druženje u prostorima Katedrale.

Skip to content