„KalvaRIja“ riječkim ulicama
Kategorija:
Vijesti

web-kalvarija1Bratovština Čudotvornog raspela, Zajednica Krista Kralja i Riječki evangelizacijski tim u petak 7. travnja ulicama Starog grada u Rijeci uprizorili su glazbeno-scenski prikaz križnoga puta »KalvaRIja«. Na suvremen način i svojim viđenjem opisali su cijeli Isusov križni put. Riječ je o suvremenom pristupu nove, ulične evangelizacije koji je odjeknuo poznatim riječkim trgom i ulicama Starog grada, a tijekom kojega je jedna djevojka (Maja Barbarić) u svojim promišljanjima, padovima i duhovnim borbama pokušala razaznavati Isusov glas, glas savjesti te glas svjetine koji je predstavljao suvremeno javno mijenje.

Prikaz je počeo na Vox populi na Koblerovom trgu i za njim su do katedrale sv. Vida, gdje je završio, članovi ovih udruga ‘povukli’ mnoštvo okupljenih Riječana i ostavili ih pod velikim dojmom. Isusa je igrao Tomislav Prpić, Isusovu majku Maja Šimičić, a bili su na tom križnom putu i svi drugi upečatljivi likovi, Veronika, Šimun Cirenac, narod.

web-kalvarija2U katedrali je potom slavljena misa i pod njom je obnovljena Bratovština Čudotvornog raspela obilježila prvu godinu svoga djelovanja i truda oko očuvanja riječke pasionske baštine. Članovi Bratovštine na misi su obnovili svoje zavjete, a u članstvo su primljeni novi članovi. Bratovština sada ima 32 člana.

Foto: Miroslav Radić

Skip to content