Daruj i obraduj!
Kategorija:
Vijesti

Hrvatski Caritas i akcija „ Za 1000 radosti“

Hrvatski Caritas i ove godine pokreće tradicionalnu akciju „Za 1000 radosti“ uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tijekom proteklih 15 godina ova je predbožićna akcija prerasla u cjelogodišnji program, a ovogodišnji joj je naziv „Daruj i obraduj!“. Pomoć se diljem Hrvatske prikuplja za nekoliko tisuća najsiromašnijih obitelji koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti, siromaštvom, a distribuira se putem mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa.

U vremenu došašća akcija se intenzivno provodi u školama i župama i poziv je dakako upućen djeci i roditeljima da daju svoj mali doprinos i na taj način pomognu nekome.

Hrvatski Caritas ističe kako želi pomoći da neprocjenjivo iskustvo darivanja u ovo vrijeme Božićnog događaja, dok pomažemo jedni drugima urodi novim otkrivanjem zajedništva i prožme sve pore hrvatskoga društva. Stoga je poziv upućen i djeci, i mladima, ali i poslovnim ljudima, i umirovljenicima, javnim ustanovama, tvrtkama, poduzetnicima…

Ove će godine djeca u školi dobiti listove s naljepnicama koje svojim ilustracijama pozivaju da darivanjem zahvatimo i oplemenimo svaki odnos s bližnjima, i to na najrazličitije načine: darujući im pomoć, hranu, novac, podršku, objed, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo, izlet, iznenađenje, igru, veselje…

Svaki učenik i svaka učenica mogu uzeti po jedan list a naljepnicama, a svi koje žele i mogu pomoći prilogom od 5 kuna. Kojima je to nemoguće, neka daruju makar i manji prilog ili siromašnim obiteljima pomognu pozivom na donacijski telefon Caritasa. Polovicu prikupljenih sredstava škole mogu usmjeriti obitelji u potrebi u vlastitoj sredini, a drugom polovicom će, uplatom na račun Hrvatskog Caritasa, putem Caritasove mreže solidarno pomoći siromašnim obiteljima diljem Hrvatske.

Skip to content