Bogoslovi u župi u Srdočima
Kategorija:
Vijesti

web-bogosloviBogoslovi i poglavari riječkog sjemeništa Ivan Pavao II. posjetili su u četvrtak 21. prosinca župu Sv. Križa u Srdočima i župnika Kristijana Zebu. Rektor bogoslovije dr. Mario Tomljanović bio je pozvan blagosloviti župni stan, ali je sa sobom poveo i 26 bogoslova te vicerektora o. Marka Stipetića i duhovnika o. Vatroslava Halambeka.

Župnik je rado ugostio mladiće koji su u sebi osjetili svećenički poziv istaknuvši kako im je ovo prilika da upoznaju nekoliko župnika iz okolnih župa koji su se pridružili susretu i u razgovoru s njima doznaju i dožive kakav je život župnika.

Ovo je prvi put da cijelo sjemenište sudjeluje u blagoslovu župnog stana, ali potrebno je da naši bogoslovi posjećuju župe i župnike, rekao je dr. Tomljanović predvodeći molitvu blagoslova. Okupljene svećenike i svećeničke kandidate podsjetio je da svoj poziv, radosne i teške trenutke svećeničkog života, uvijek gledaju u svijetlu Kristova utjelovljenja i uskrsnuća te se nadahnjuju njegovim primjerom ljubavi, skromnosti i žrtve.

Skip to content