Samopoštovanjem protiv nasilja
Kategorija:
Vijesti

wp_20160922_10_01_22_proNacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna obilježen je u riječkom Domu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sv. Ana“ na Škurinju. Radionicu sa šestero aktualnih korisnica te s nekoliko bivših korisnica i djelatnicama, predvodila je s. Ankica Klepić, voditeljica duhovno psihološkog savjetovališta u Zagrebu. Radionicu je posvetila resocijalizaciji korisnica i govorila im o temi samopoštovanja i samopouzdanja.

„Strah je kronični neprijatelj na putu napretka“, rekla im je te ih uputila kako se suočiti s izvorima straha i steći samopouzdanje. „Nagradite se za svaki pa i najmanji uspjeh, zamijenite uvjerenja koja vas ograničavaju novim i pozitivnim, okružite se dobrim prijateljima, ne dopustite da vas kritiziraju.“ Terapeutkinja im je preporučila da mijenjaju stare navike, rade na sebi i zadrže vedar pogled na sebe i svijet oko sebe. „Snaga promjene je u nama“, rekla je s. Ankica dodavši kako vjera u Boga i molitva daju dodatnu snagu. „Posvijestite si da na čitavom svijetu nema nikoga kao vi, potpuno ste autentični. To vam može pomoći u iskustvu samopoštovanja.“ Nakon uvodnih riječi susret je nastavljen radionicom u kojoj su korisnice Doma „Sv. Ana“ iznosile svoja iskustva i mišljenja.

Predavanje i radionica u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama bili su samo jedan mali dio opširnog programa resocijalizacije korisnica Doma. S. Suzana Samardžić, ravnateljica Doma, podsjetila je da su jačanje samopouzdanja i osamostaljivanje korisnica neki od glavnih ciljeva djelatnosti ove ustanove.

Skip to content