Rijeka dobiva Katoličku knjižnicu
Kategorija:
Vijesti

web-knjiznicaPovjerenstvo za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije uskoro će Riječanima otvoriti vrata Katoličke knjižnice u kojoj će se katolička literatura moći iznajmiti besplatno – bez plaćanja članarine. S obzirom da je u gradskim knjižnicama izbor vrlo oskudan, a katolička literatura nerijetko izmiješana s ostalim duhovnim knjigama što katolički neobrazovane vjernike i ostale nedovoljno upućene u nauk Crkve može odvesti u pogrešnom smjeru, došle smo na ideju za pokretanjem ove inicijative, poručile su voditeljice projekta Jelena Bilobrk i Martina Zrilić. Dodale su kako se putem iznajmljivanja katoličke literature može svjedočiti Isusa Krista i zajedništvo Crkve.

Želimo katoličku literaturu učiniti dostupnom svakom bratu čovjeku putem besplatnog iznajmljivanja. Također, u susretu sa zainteresiranima želja nam je promicati razgovor o kršćanskoj vjeri i vrijednostima, a posebno želimo zahvatiti socijalno marginalizirane skupine ljudi (siromašni, stariji, bolesni i nemoćni) te mlađu populaciju koji su u pronalaženju samih sebe i svojih ispravnih puteva, poručile su voditeljice projekta. Dodale su kako će za one koji zbog objektivnih razloga neće moći osobno doći podignuti željenu knjigu, organizirati da im se ista dostavi u njihov dom ili bolnicu ili Dom za umirovljenike.

Prostor  Katoličke knjižnice uređuje se u budućem Studentskom pastoralnom centru kod Sveučilišnog kampusa na Trsatu, a svoja vrata prvim korisnicima mogla bi otvoriti za mjesec i pol dana. Voditeljice projekta zahvaljuju se riječkom nadbiskupu mons. dr. Ivanu Devčiću na podršci, kao i studentskom kapelanu vlč. Velimiru Martinoviću te prijateljima iz svojih molitvenih zajednica. Također, pozivaju zainteresirane koji žele volontirati u knjižnici da im se jave na e-mail adresu: katolicka.knjiznica@gmail.com ili putem njihove facebook stranice: Katolička knjižnica Rijeka. S obzirom da će fondus knjižnice ovisiti o donacijama, mole se vjernici, kao i župe i nakladničke kuće na pomoć pri opskrbljivanju polica ove jedinstvene i u budućnosti svima pristupačne knjižnice.

Skip to content