Proslavljen blagdan sv. Dominika Savija
Kategorija:
Vijesti

web-dominik2Riječki salezijanci i mladi ove su godine blagdan sv. Dominika Savija u petak 6. svibnja proslavili svečanim misnim slavljem i malonogometnim turnirom.

Sveti Dominik Savio, jedan je od najmlađih svetaca Crkve i zaštitnik ministranata, dječačkih zborova, djece i mladih. Ovaj salezijanski svetac kroz svoj je mladenački život revno slijedio savjete sv. Ivana Bosca kako postati svet. Ljepota takve svetosti, u kojoj je Dominik Savio velik uzor, leži upravo u tome što je bliska mladima i primjenjiva u njihovim životima. Radost, izvršavanje svakodnevnih dužnosti, molitva i dobročinstva sastojci su toga „recepta za svetost“. Upravo te sastojke lako je bilo uočiti i u ovogodišnjoj proslavi blagdana.

web-dominik1Mladi su se okupili na svetoj misi kao ministranti, pjevači i sudionici te na malonogometnom turniru svetog Dominika Savija „10 godina s vama“. Ovaj turnir, kojim se obilježila 10. godišnjica djelovanja Malonogometnog kluba „Dominik Savio“, trajao je četiri dana i okupio osam ekipa.

Tekst i fotografije: Marta Radić

Skip to content