Održan prvi sastanak Ekumenskog odbora
Kategorija:
Vijesti

web-ekumenki-odborU srijedu 21. prosinca u katedrali sv. Vida održan je prvi sastanak Ekumenskog odbora Grada Rijeke u povodu organizacije Molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja će se održati od 18. siječnja do 25. siječnja 2017. pod geslom: „Kristova ljubav nas obuzima“ (2 Kor, 5, 15-20).

Pod predsjedanjem biskupskog vikara i rektora katedrale mons. Matije Matićića sudjelovali su: Ruben Sečen ispred Baptističke crkve i Ilija Hristodulov iz Makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. car Konstantin i carica Elena“. Također, nazočili su i predstavnici Katoličke crkve: prof. dr. Mirjana Pinezić, Ante Vranješ i Ana Marija Antunović.

Dogovoreno je da program molitvene osmine započne u svetištu Majke Božje Trsatske. Narednih dana program će se nastaviti u Baptističkom centru, u prostorijama MPC, organizirat će se tradicionalni malonogometni turnir, multimedijalni susret u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, a završetak će biti u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske. Detaljan program bit će predstavljen u siječnju na konferenciji za novinare.

 

Skip to content