Obiteljski dan župe Skrad – Divjake
Kategorija:
Vijesti

web-Obiteljski dan 2016  jpg 2 (2)Vjernici župe sv. Izidora iz Skrada  – Divjake i drugih goranskih župa tradicionalno su u ponedjeljak 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe hodočastili hodočaste na Skradski vrh. Na 1044 metra nadmorske visine početkom 20. stoljeća sagrađena je kapelica posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo. Od tada se svake godine na Skradskom vrhu okupljaju vjernici kako bi štovali Blaženu Djevicu Mariju.

Ovogodišnje hodočašće na poseban način bilo je posvećeno obiteljima budući se nalazimo u Godini obitelji. Župnik vlč. Stjepan Porkulabić na početku misnog slavlja pozdravio je hodočasnike, posebno mlade obitelji. U svojoj propovijedi naglasio je važnost predanja Bogu i Majci Mariji. Marija je, zajedno sa svojim zaručnikom Josipom, imala iste probleme kao i današnje obitelji. No uz čvrstu vjeru u Božju providnost Sveta je obitelj nadvladala sve izazove i postala nam svijetlim primjerom vjere, rekao je propovjednik. U nastavku je pozvao mlade obitelji, koje se danas nalaze pred mnogim izazovima, da svojoj djeci nastoje prenijeti duhovne vrijednosti. Jer budućnost ovoga mjesta i ove župe ovisi o vama, dragi mladi roditelji, i o vašoj djeci, istaknuo je vlč. Porkulabić.

Nakon završetka misnog slavlja župnik je, na poseban način pozdravio sve bračne parove koje je on vjenčao tijekom 16 godina službovanja u župi Skrad – Divjake. Obiteljski dan završen je druženjem uz simbolički domjenak za sve hodočasnike. (K.B.)

 

Skip to content