Obilježena prva obljetnica riječkog ogranka zajednice „Srce Isusovo“
Kategorija:
Vijesti

web-sc2Prva obljetnica zajednice „Srce Isusovo obilježena je u petak 16.rujna  misnim slavljem koje je predvodio vlč.Siniša Vujčić u prepunoj samostanskoj kapeli družbe Presvetog Srca Isusova na Pomeriju.

U propovjedi  je istaknuo da nam današnje evanđelje govori kako je Isus obilazio gradove i sela propovijedajući Radosnu Vijest, propovijedajući i darujući utjehu svakome tko ga je susretao. Pri tome je nailazio na razne teškoće s kojima se i Vi danas susrećete u svojim obiteljima, u  svome životu i upravo tu nam je potrebita molitva, Božja prisutnost, Njegova milost i milosrđe.Vaše veliko odricanje, okupljanje i molitva ispred katedrale sv.Vida mnogima je bilo čudno, mnogi su se pitali radi čega se to događa, radi čega se oni okupljaju, što to oni mole, zašto je to potrebno. Plodove molitve i ustrajnosti već vidite i vidjet ćete ih i u budućnosti, kazao je vlč. Vujčić.

Zaključujući propovijed potaknuo je vjernike da jedni drugima pružaju Kristovu ruku. Svi smo ‘Kristoliki’, svi smo Krist i ako ujedinjeni u ljubavi ustrajemo u molitvi zasigurno nas Bog neće zaboraviti.

web-sc1Na kraju misnoga slavlja okupljenima se obratila sestra Družbe Presvetog Srca Isusova i postulatorica kauze za proglašenje blaženom službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić s. Dobroslava Mlakić. “Još jednom Bogu hvala za  godinu zajedništva, u molitvi , u radosti, u ljubavi Božanskoga Srca. Cilj zajednice ‘Srce Isusovo’ je molitva i rast u ljubavi, vjeri i nadi. Mislim da je ova zajednica osluhnula i poslušala glas Pape Franje kroz evngelizatorsku uličnu akciju. Drago mi je što ste se odlučili Bogu zahvaliti  u ovoj stoljetnoj kapelici Srca Isusova koju je upravo podigla velika evngelizatorka Majka Marija Krucifiksa Kozulić.Ona je prije 130 godina od obitelji do obitelji evangelizirala i pripremala ljude za sakramente iako joj nije bilo lako ali imala je odvažnost u vjeri.“

Izrazila je nadu da i slijedeću godinu zajeednica Srca Isusova nastavi koračati u odvažnosti vjere, nade i ljubavi, da raste u ljubavi prema Bogu i bližnjemu, ali i međusobnoj ljubavi i na kraju da tu ljubav svjedoče u gradu Rijeci, u svojim obiteljima i cijeloj Domovini.

 

Zajednica „Srce Isusovo“ osnovana je prije četiri godine u Zagrebu pod vodstvom isusovca patera Ivana (Ike) Mandurića. Djeluje u dvadesetak hrvatskih gradova, a pokretač riječke zajednice je Rade Vujnović.Zajednica se  okuplja svakog utorak u 20 h ispred katedrale sv.Vida u svrhu molitve, slavljenja i zahvale Gospodinu i njegovoj presvetoj Majci. Duhovno vodstvo predvode sestre Družbe Presvetog Srca Isusova koje se članovima pridružuju  u molitvi utorkom dok se svakog petka u 20 sati u kući Sestara Presvetog srca Isusova u Ulici Pomerio održavaju razmatranja biblijskog teksta. (M.K.)

Skip to content