Nadbiskup Devčić na susretu s gradonačelnikom i predstavnicima vjerskih zajednica
Kategorija:
Vijesti

web-vjerske-zajeedniceU utorak 20. prosinca u Vijećnici Grada Rijeke održan je susret gradonačelnika Vojka Obersnela s predstavnicima vjernih zajednica koje djeluju u gradu na Rječini.

Riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić izrazio je zahvalnost na susretu koji se održao nakon stanke od osam godina. Sve nas povezuje ista baština našeg praoca Abrahama. Blagdan Božića za nas kršćane je blagdan susreta i solidarnosti. Pozvani smo graditi zajedništvo i solidarnost jednih prema drugima, rekao je nadbiskup. Gradonačelniku je zahvalio na podršci, a sve potaknuo na angažiraniji trud koji će pridonijeti dobrobiti cijele zajednice.
U prigodnoj riječi dobrodošlice gradonačelnik je kazao kako je Rijeka grad koji ima dobru suradnju sa svim vjerskim zajednicama. Nadbiskupu Devčiću zahvalio je na angažiranosti oko priprema Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. podsjetivši da nadbiskup od prvoga dana objave ove laskave titule za Rijeku čini puno u promociji grada. Podsjetio je na zajedničke projekte Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke istaknuvši posebno izgradnju crkve sv. Ane na Gornjoj Vežici te Hospicij „Marija K.- Kozulić“. Na kraju je zahvalio svima na podršci i aktivnostima te čestitao nadolazeće blagdane.

Skip to content