Donja Drenova svečano proslavila blagdan Gospe Karmelske
Kategorija:
Vijesti

web-drenova2U subotu 16. srpnja župa Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi proslavila je blagdan svoje nebeske zaštitnice. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Marijan Benković koji je i sam sedam godina na službi bio u ovoj župi. „Na osobit način povezan sam uz Gospu Karmelsku koja me usmjerila na mom svećeničkom putu. Također, uvijek sam se s ljubavlju vraćao u ovu župu.“

U nastavku se osvrnuo na trenutak kada je Isus na križu Ivanu dao Mariju za majku. Time je Blaženu Djevicu Mariju i nama ostavio za Majku da je primimo u svoje srce i život. „Zbog nje nikada se nećemo osjećati ostavljenima. Ona će nas uvijek tješiti i biti uz nas. Ona je ta koja daje primjer kako biti hrabar i ustrajati u svom križu, podno križa njezina Sina.“

Dodao je kako živimo u svijetu u kojemu mnogi pate. Svjedoci smo individualizma zbog kojega se ljudi povlače u sebe. Na sve to ne smijemo ostati ravnodušni i pozvani smo biti oni koji će nekoga utješiti. Pozvani smo ugledati se na Mariju, rekao je vlč. Benković dodajući kako nas upravo blagdan Gospe Karmelske na to podsjeća. Trebamo dokazati da smo Marijini sinovi i kćeri, da smo oni koji će druge tješiti, a ne da smo oni zbog kojih su drugi nesretni, poručio je propovjednik.

web-drenova1Kada dođe čas susreta s Gospodinom, bit ćemo pitani. Bog nam je dao nekoliko pitanja koja su zapisana u Svetom pismu, a to su djela milosrđa. Ovaj Blagdan nas poziva da budemo djeca koja se ponašaju po kriteriju Marijina Sina – kriteriju milosrđa. Marija nas poziva da budemo milosrdni jedni prema drugima, biti vjerni u nadolazećoj Godini vjere i tu vjeru prenositi drugima. Pozvani smo, sjedinjeni s Marijom, činiti velika djela, zaključio je propovjednik.

Na kraju misnoga slavlja blagoslovljene su nove vitraje, njih deset, koje su župi darovali župljani i drugi dobrotvori. Njima je župnik vlč. Jurić uručio zahvalnice i prigodne darove.

Skip to content