Blagoslov studentskih indeksa
Kategorija:
Vijesti

web-indexi-1U nedjelju 31. siječnja  na redovnoj misi za mlade u riječkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Assunti povjerenik za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije vlč. Velimir Martinović blagoslovio je studente i njihove indekse uoči nadolazeći ispitnih rokova. Također, zazvao je Božji blagoslov i Njegovu pomoć na sve studente kako bi što uspješnije položili svoje ispite.

U prigodnoj propovijedi kazao je kako često gledamo život i uspjeh drugih osoba čime zanemarujemo svoj život. Zbog te ljubomore koja se tada javi, ne vidimo da imamo i mi talente. Svatko od nas treba pogledati svoje srce, ući u svoj život jer gledajući za drugima zakopavamo svoje talente, pogotovo onaj najveći – vjeru.  Najveći talent koji čovjek može dobiti je vjera. Svoje živote trebamo graditi na vjeri, ona je smisao našega života. Dolazak na misu je samo jedan način kako ju jačamo i kako ju gradimo, rekao je vlč. Martinović.

Osvrčući se na Pavlovu poslanicu i ‘Hvalospjev ljubavi’, vjernike je potaknuo da se zapitaju: što je ljubav? „Pavao lijepo piše: ljubav ne zavidi, ne hvasta se… ljubav se daje.  Tako trebamo – maksimalno davati. Ne gledati koliko primamo ljubavi pa uzvraćati, već neizmjerno davati, neizmjerno ljubiti svoje bližnje i pokazati im najveću ljubav – Krista.“

web-indexi-2Na kraju mise mladima je poželio uspjeh za nadolazeće ispite, najavio nekoliko nadolazećih događanja i pozvao ih sve na vjeronauk za mlade koji se održava svakog utorka u 20 sati u župnom klubu crkve. U tijeku je i blagoslov studentskih stanova i soba pa svi koji žele blagoslov mogu se prijaviti vlč. Velimiru. (A.M.A.)

Skip to content