Učenici iz Knina i Splita pobjednici Vjeronaučne olimpijade
Kategorija:
Vijesti

vj-2-fotoVrlo uzbudljivo bilo je u petak 8. travnja na završnici državnog natjecanja u vjeronauku – Vjeronaučnoj olimpijadi 2016., na kojoj se do posljednjega trenutka nije znao poredak najboljih. U kategoriji osnovnih škola trećeplasirani s jednakim brojem bodova  su učenici osnovnih škola Trnovec iz Trnovca i Antuna Augustinčića iz Zaprešića, drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, dok su pobjedu odnijeli osnovnoškolci iz Splita i Osnovne škole Sućidar: Mira Galić, Ana Galić, Vlatka Matić i Jelena Babaja.

U kategoriji srednjih škola trećeplasirani bili su učenici III. gimnazije iz Splita, drugo mjesto pripalo je V. gimnaziji iz Zagreba dok su pobjednici među srednjoškolcima bila ekipa Srednje škole Lovre Montija iz Knina u sastavu: Barbara Babić, Stipe Maloča, Antonio Hromić i Mata Babić.

Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije zauzeli su jedanaesto mjesto, dok su učenici Osnovne škole Srdoči na trinaestom mjestu. U kulturnom dijelu programa nastupili su: Vokalna skupina OŠ Nikole Tesle iz Rijeke, učenice 1 r. OŠ Turnić, učenice 7 r. OŠ Kostrena te učenik Ivan Mužić iz Prve riječke hrvatske gimnazije i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

vj1-fotoOvogodišnja Vjeronaučna olimpijada okupila je 125 učenika koji su sa svojim mentorima stigli iz 15 nad/biskupija. Predstojnica Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina Kovačević ispred organizatora zahvalila je pokroviteljima PGŽ, Gradu Opatiji, Gradu Rijeci, TZ Rijeke i Opatije te mnogobrojnim dobročiniteljima. Svim natjecateljima uručila je zlatne medalje kao simbol zajedništva i jednakosti.

Pohvale i dobre želje uputili su u srijedu na otvorenju Olimpijade, uz brojne nazočne uzvanike, pismenim putem predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković te na zatvaranju natjecanja ministar znanosti obrazovanja i športa Predrag Šustar

Skip to content