“Zvuk tišine” u župi sv. Ivana Krstitelja
Kategorija:
Vijesti

U crkvi sv. Ivana Kristitelja na Škurinjama od petka 8. do nedjelje 10. svibnja vjernici su imali priliku samostalno proći duhovne vježbe koje su im, u vidu projekta: „Zvuk tišine“, pripremili istoimena župa sa župnikom vlč. Kristijanom Zebom i Udruga Mladi za Krista.

Članovi Udruge poručuju da malokad se možemo zaustaviti u tišini i pogledati oko sebe, a kada to i učinimo, kao da vidimo samo pritisak, napetost, buku: metež kupovanja, prometa, putovanja i televizije. U svakodnevici buke i zvukova koji nam ispunjavaju srce i um, ne stignemo slušati sebe, one koji nas okružuju, Boga, istaknuli su. Zato se posjetiteljima ponudilo samostalno aktivno sudjelovanje u kreativnim postajama. Pomoću tema, slika, biblijskih tekstova, različitih predmeta, glazbe i sl., vjernici su mogli na svakoj postaji na svoj način, u tišini slušaju Božji glas, promišljati o različitim temama. Postaje su poticale posjetitelje na osobni susret s Bogom bez ikakvih vanjskim zvukova koji bi taj susret ometali.

„Zvuk tišine“, u tri dana koliko se mogao  posjetiti, obišlo je preko 650 osoba. Reakcije i dojmovi posjetitelja bili su različiti, od osmijeha i sreće do suza, a mnogi su svoje dojmove podijelili u Knjizi dojmova. Organizatori su na kraju poručili kako je cilj projekta bio ponuditi župljanima i građanima Rijeke mjesto na kojemu će odvojiti vrijeme za promišljanje o svojoj vjeri. U ovoj buci života kojega živimo, trebamo se zapitati kako osluškujemo zvuk tišine: Boga, sebe i bližnjega svoga, poručili su organizatori.

Skip to content