Vjeronaučna olimpijada 2015.

19. veljače

Županijsko – Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola „Vjeronaučna olimpijada 2015.“ održat će se u četvrtak 19. veljače na temu: „Drugi vatikanski sabor“.

Natjecanje će biti u Auli pape Ivana Pavla II. i Osnovnoj školi „Trsat“ i sudjelovat će 35 osnovnoškolskih i 19 srednjoškolskih ekipa sa sveukupno 216 učenika i 50 njihovih mentora. Organizator događaja je Katehetski ured Riječke nadbiskupije.

Vjeronaučna olimpijada, uz obrazovnu i snažnu odgojnu dimenziju, za cilj ima i promicanje kulture zajedništva i dijaloga među učenicima različitih uzrasta i stvaralačkih sposobnosti. Jača kod učenika sposobnost prihvaćanja osobne odgovornosti za vlastite odluke, potiče na primjenjivanje uljudbenog ponašanja i etičkih principa u situacijama postizanja vlastitog uspjeha. Organizatori ističu kako se natjecanje ne temelji samo na evaluaciji usvojenih informacija o zadanoj temi, nego prije svega na promociji onih vrednota koje mladi natjecatelji trebaju posjedovati da bi svojim vjerskim i općeljudskim kvalitetama stasali u moralne, vrijedne i aktivne članove društva.

Svečanom otvorenju koje je na rasporedu u 9:30 u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu nazočit će riječki nadbiskup Ivan Devčić, predstojnik Agencije za odgoj i obrazovanje i čelni ljudi iz školstva Grada Rijeke i Primorsko-goranske  županije.

Skip to content