Veleposlanik RH pri Svetoj Stolici posjetio Nadbiskupski ordinarijat
Kategorija:
Vijesti

Veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, Nj. E. Filip Vučak, posjetio je u ponedjeljak 23. ožujka Nadbiskupski ordinarijat u Rijeci i tom prigodom sastao se s biskupskim vikarom vlč. Matijom Matičićem koji je u Zagrebu na Visokoj školi za međunarodne odnose i diplomaciju “Dag Hammarskjöld” specijalizirao međunarodne odnose i diplomaciju.

Tema razgovora bila je skorašnja promocija zbornika radova o diplomatskim odnosima Svete Stolice i Republike Hrvatske (od 1992. do 2012. ) koju će 9. travnja Akademsko katoličko društvo „Jeronim“ organizirati u dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci. Djelo je izašlo u izdanju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i vatikanske nakladničke kuće Libreria editrice Vaticana. 

Veleposlanik Vučak i biskupski vikar osvrnuli su se na zajednički studijski projekt „Vatikanska diplomacija“ koji je uspješno realiziran 2012. Studenti i profesori Visoke škole za međunarodne odnose i diplomaciju iz Zagreba posjetili su tada gotovo sve najvažnije vatikanske kongregacije i urede pod vodstvom prodekana prof. dr. Gorana Bandova, vlč. Matičića i aktualnog veleposlanika. Zaključeno je da će se takvi projekti i u budućnosti nastaviti.

Veleposlanik se osvrnuo na aktualne teme života Crkve u Hrvata i na pontifikat pape Franje. Po završetku sastanka biskupski vikar pokazao je gostu prostore i predstavio rad raznih tijela Nadbiskupskog ordinarijata.  

Skip to content