Tjedan ZA obitelj

1. – 8. veljače

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije u okviru pripreme za Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se 19. travnja održati u svetištu Majke Božje Trsatske, od nedjelje 1. do nedjelje 8. veljače organizira 1. obiteljski tjedan u Riječkoj nadbiskupiji s geslom „Tjedan ZA obitelj“.

Program:

Nedjelja, 1. veljače – Dan života – Služba svjetla u Riječkoj metropoliji; prijem zavjetne spomen-svijeće u katedrali sv. Vida u 16 sati. Predvodi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Ponedjeljak, 2. veljače – Radionica za bračne parove – Tema: Uspješna bračna komunikacija. Radionicu  u dvorani Nadbiskupijskog ordinarijata vode djelatnice Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije Željka Frković i Vedrana Blašković. Početak je u 18 sati.

Utorak, 3. veljače – Molitva krunice za obitelji – U župama Riječke nadbiskupije prije večernjeg misnog slavlja.

Srijeda, 4. veljače – Tribina: Obiteljski odnosi – uloga i značenje. Tribina će biti održana u Dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u 19 sati i o temi će govoriti: prof.dr. Jasna Zloković, prof.dr. sc. Nikola Vranješ i voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije mons. Ivan Nikolić.  Tribinu organiziraju Ured za obitelj Riječke nadbiskupije i Akademsko katoličko društvo „Jeronim“.

Četvrtak, 5. veljače – Molitva za obitelj – Animiraju obitelji nakon misnog slavlja u 18 sati u kapeli Srca Isusova, Pomerio 17.

Petak, 6. veljače – Pobožnost klanjanja obitelji u potrebi – U župama Riječke nadbiskupije

Subota, 7. veljače – Posvetna molitva za obitelj – u bazilici Majke Božje Trsatske u 17:30.

Nedjelja, 8. veljače – Dan braka – Posvećenje bračnog života i blagoslov bračnih parova – Svečano misno slavlje u bazilici Majke Božje Trsatske u 18:30 predvodi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. 

Skip to content