Rijeka dobrote koja teče
Kategorija:
Vijesti

web-rdVrijedne članice Udruge sv. Vinka Paulskog iz Rijeke svake subote u Došašću okupljale su se poslijepodne u svojim prostorijama, u Kresnikovoj ulici 15., i izrađivale božićne ukrase. Ukrase su nakon nedjeljnih misa ispred više crkava u Rijeci darivale vjernicima te su od dobrovoljnih priloga prikupile 4200 kuna. Novac su ovih dana upotrijebili za kupnju namirnica koje će onda u paketima odnijeti siromasima i tako ih uz kratku posjetu i razgovor darivati pred Božić.

Uz ove pakete na sam Badnjak već tradicionalno pekarnica „Baškot“ iz Bakra  i ove godine Udruzi će donirati veću količinu kruha, raznih peciva i kolača koje će biti podijeljeni siromašnim obiteljima, bolesnima i usamljenima.

Tijekom jedne od radionica izrade ukrasa članove Udruge u Rijeci je posjetila predsjednica područnog vijeća Štefanija Prosenjak. Tom prilikom ih je pohvalila  za sve što su učinili protekle godine, upoznala sa budućim planovima i akcijama, te svih ohrabrila da u godini milosrđa njihova rijeka dobrote i dalje još više teče. (M.R.)

Foto: Miroslav Radić

Skip to content