Riječani krenuli u Sarajevo
Kategorija:
Vijesti

Papa – kao hodočasnik dijaloga i mira – ide u grad koji je Ivan Pavao II. nazvao Jeruzalemom Europe, rekao je Državni tajnik kardinal Pietro Parolin u razgovoru za Vatikanski televizijski centar uoči pastoralnog posjeta pape Franje Sarajevu.

Na svečano euharistijsko slavlje koje će Sveti Otac predvoditi na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu uputit će se organizirano 714 vjernika iz Riječke nadbiskupije. Prvi autobusi krenuli su petak 5. lipnja u ranim jutarnjim satima. Među hodočasnicima su i mladi koji će se susresti s papom Franjom u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.

Dolazak Svetog Oca u sarajevsku zračnu luku očekuje se u 9 sati gdje će  ga dočekati apostolski nuncij NJ. E. Luigi Pezzuto, kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Svečano euharistijsko slavljena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu Sveti Otac predvodit će u 11 sati, a u 16:20 papa Franjo sastat će se u katedrali Srca Isusova s: biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i sjemeništarcima. Također, u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru bit će održan ekumenski i međureligijski susret pape Franje i predstavnika drugih vjerskih konfesija nakon kojega će se Sveti Otac susresti s mladima u 18:30.  Svečani ispraćaj Svetog Oca bit će na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 19:55. 

Skip to content