Riječani i ove godine odaju počast Vukovaru
Kategorija:
Vijesti

vukovar-novi-listZdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, KN Armada Rijeka i Zajednica udruga iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije u petak 13. studenog u povodu dana sjećanja na okupaciju herojskog grada i pale borce Vukovara, kao i sve stradalnike u Domovinskom ratu, organiziraju program „Vukovar u Rijeci IX.“

U Svečanoj dvorani „Dr. Izidora Kršnjavija“ Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci s početkom u 19 sati održati će se prezentacija romana „Crni kaput“ Tanje Belobrajdić – sudionice Domovinskog rata i obrane Vukovara,umirovljene časnice hrvatske vojske te dobitnice ovogodišnje književne nagrade „Josip i Ivan Kozarac“ u kategoriji roman prvijenac. U prezentaciji knjige sudjeluju: Lilijana Radobuljac, prof., urednica knjige i Vlatka Surma Szabo, dipl. knjižn., u ime nakladnika „Gradske knjižnice Vukovar“. Također, svoja iskustva gimnazijalcima će posvjedočiti branitelji Vukovara: umirovljeni časnici HV-a Viktorin Jurić Paša, Lujo Soldić, Zlatko Smrek i Damir Radnić.

Nakon programa u gimnaziji svi će se s upaljenim svijećama u mimohodu uputiti prema Mostu hrvatskih branitelja. Tradicionalno, s upaljenim svijećama i zastavom Grada Vukovara na čelu mimohoda, iz Vukovarske ulice od murala „Vukovar“ prema Mostu hrvatskih branitelja u 19:30 krenut će druga kolona građana predvođeni članovima KN „Armada“. Kolone će se u  20:30 spojiti na Mosta te zajedno položiti cvijeće i svijeće nakon čega će molitvu predvoditi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Na kraju molitve pripadnici „Armade“ zapalit će 24 baklje u znak sjećanja na 24. godišnjicu od stradanja Vukovara.

Foto: Novi list

 

 

Skip to content