Proslavljen blagdan Majke Božje Karmeleske
Kategorija:
Vijesti

Župljani Krasice proslavili su u četvrtak 16. srpnja blagdan svoje nebeske zaštitnice Majke Božje Karmelske. Prijepodnevno misno slavlje predvodio je župnik Krasice vlč. Nixon Gonzales, a večernje vlč. Jurica Manzoni prefekt za studije iz Biskupijskog misijskog sjmeništa „Redemptoris mater“ u Puli uz koncelebraciju vlč. Nixona, mons. Pero Zeba,  župnik Cernika, vlč. Marijan Benković, župnik Kukuljanova i Škrljeva, vlč. Giuseppe Vosilla , župnik Bakra i vlč. Michele Cittadino, župnik Sušačke Drage. Misno slavlje pjesmom je pratio župni zbor.

U propovijedi se vlč Manzoni osvrnuo na pročitano evanđelje o prvom Isusovom čudu u Kani Galilejskoj kada je na svadbi pretvorio vodu u vino, zauzimanjem svoje majke Blažene Djevice Marije naglašavajući kako Isus i danas u našim životima može učiniti čudo. „ Blagdane slavimo zato da malo snažnije zahvate naš život. Je li danas od ove pročitane Božje Riječi Gospodin tebi nešto govorio? Ili su smetnje u vezi bile prejake! Naša vjera dolazi po slušanju a ne nekim drugim znakovima, temeljno po slušanju Božje Riječi. Možda ti Bog baš danas želi reći nešto ozbiljno za tvoj život.Temeljni problem u društvu danas nisu teroristi, krize u Grčkoj Hrvatskoj… nego to što čovjek nema komunikaciju s Bogom.”

U nastavku je kazao kako je danas teško slušati te da roditelji trpe jer ih djeca ne slušaju. Današnje društvo ima problem jer ljudi žele samo govoriti, a riječ je temeljna Božja karakteristika. Naučimo govoriti tako da slušamo, kazao je vlč. Manzoni. „Gospodin želi ući u tvoj život, učiniti od tebe novo stvorenje a ti ne želiš slušati. Djevica Marija je slušala. Mnoge žene danas gube svoje dostojanstvo jer ne žele slušati, biti u poslušnosti mužu. Niti djeca ih ne čuju jer ni one ne slušaju. To je poniženje žene jer ne sluša Božju Riječ koja želi ući u njezin život. Kada je Bog imao u planu Blaženu Djevicu Mariju, mislio je i na tebe. Bog ima  plan spasenja pa da se  promijeni ova voda mraka u tvome životu. Moguće je i danas u ovom svijetu bez nade živjeti kao kršćanin.“

Okupljene vjernike pozvao je da se i u njihovom životu dogodi čudo kao u Kani Galilejskoj, posredovanjem Blažene Djevice Marije. Nakon misnog slavlja supružnici Olga i Bojan Šober imali su duhovni koncert uz klavirsku pratnju Nade Matošević Orešković.

Blagdan Gospe Karmelske svečano je proslavljen i u istoimenoj župi na Donjoj Drenovi. Misno slavlje predvodio je vlč. dr. Mario Tomljanović, a ovom prigodom predstavljen je novi nosač zvuka Dua Aledory: „Križ svoj zovem pobjedom“.

Skip to content