Proslava blagdana Majke Božje Trsatske

7. – 10. svibnja

Najznačajnije marijansko proštenište u zapadnoj Hrvatskoj, ono na Trsatu, proslavit će u nedjelju 10. svibnja svetkovinu Majke Božje Trsatske.

Trodnevnu pripravu od četvrtka 7. do subote 9. svibnja predvodit će fra Robert Perišić. Marijanske pobožnosti su u 18 sati, a mise će biti slavljene u 18:30. Nakon mise bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Također, Gospi Trsatskoj u četvrtak će hodočastiti članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame te zajednice mladih. Majci Milosti u četak će hodočastiti članovi udruga i zajednica: Udruga Vojske Bezgrešne, Vinka Paulskog, Marijine Legije, članovi Schönstadtske Gospe i druge udruge.

U subotu 9. svibnja u 11 sati zavjetnu misu franjevaca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda predvodit će fra Ivan Matić. Hodočasnička misa redovnica i osoba posvećenog života grada Rijeke i okolice je u 18:30, a nakon mise bit će predstavljeno II. izdanje Trsatskog molitvenika.

U nedjelju 10. svibnja na svetkovinu Gospe Trsatske prijepodnevne mise bit će slavljene u: 7, 8, 9, 10 i 11:30. Hodočasničku procesiju i zavjetnu misu vjernika grada Rijeke i Riječke nadbiskupije u 18:30 predvodit će riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. Liturgijsko pjevanje predvodit će crkveni zborovi svetišta Majke Božje Trsatske i svetišta Sveta Mati Slobode iz Zagreba. 

Skip to content