“Proljeće šarenih čarapa”
Kategorija:
Vijesti

Medicinska škola u Rijeci provela je od 16. do 20. ožujka projekt „Proljeće šarenih čarapa“ i na taj način dala podršku Svjetskom danu osoba sa sindromom Down koji se obilježava 21. ožujka.

Projekt je pokrenula vjeroučiteljica Ines Turković u okviru nastave vjeronauka te međupredmetne nastave s građanskim odgojem i obrazovanjem. Izabrali smo svoje najdraže šarene čarape, obukli ih i napravili zajedničke fotografije i snimili film kojim dajemo podršku osobama koje imaju trisomiju 21. Također, želja nam je bila ukazati  na probleme s kojima se nose same osobe i njihove obitelji u borbi za njihovom integracijom u društvo, za jednakost i pravo izbora.

Nitko nije savršen, sličnosti su ‘fora’, ali različitost nas obogaćuje. Pokažimo svoju plemenitost i humanost na djelu, te odajmo priznanje onim obiteljima koji su u svojoj ljubavi ostale predane do kraja, poručila je Turković. Podršku je dala vjeroučiteljica Borka Alfreider Šavle sa svojim učenicima 5.c razreda OŠ „Vladimir Gortan“ koji pohađa Vid Gržalja, dijete sa sindromom Down. Film: „Proljeće šarenih čarapa“, može se pogledati na kanalu Youtube pod nazivom:  Proljeće šarenih čarapa MšRi 

 

Skip to content