Program proslave obljetnica

27. – 28. studenog

U petak 27. i subotu 28. studenog u katedrali sv. Vida u Rijeci proslavit će se: 90 godina uspostave Riječke biskupije, 45 godina Riječke metropolije, 15 godina Riječke nadbiskupije te 40 godina misništva i 15 godina biskupstva riječkog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ivana Devčića.

U petak 27. studenog u 16 sati zazvonit će zvona na svim župnim crkvama Riječke nadbiskupije i u trajanju od 3 minute najaviti početak proslave. U 18 sati u katedrali sv. Vida u Rijeci riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodit će svečanu Večernju, nakon koje će kratko izlaganje na temu “Rijeka kao nadb/biskupijsko središte”, održati doc. dr. sc. Marko Medved. Večer će biti zaključena svečanim koncertom sakralne glazbe na kojemu će nastupiti: Katedralni zbor „Cantores Sancti Viti“, Coro Fedeli Fiumani, Riječki nadbiskupijski zbor, Nadbiskupijski zbor mladih, zbor Svetišta Majke Božje Trsatske i Schola Cantorum – Rijeka.

U subotu 28. studenog program u riječkoj prvostolnici počet će u 10:20 molitveno-meditativnim uvodom na temelju poslanica riječkih nad/biskupa. Svečano euharistijsko slavlje s apostolskim blagoslovom u 11 sati predvodit će riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, a propovijedat će porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Skip to content