Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Riječke nadbiskupije
Kategorija:
Vijesti

U ponedjeljak 9. ožujka u Nadbiskupskom domu u Rijeci održana je sjednica Prezbiterskog vijeća. Molitvu Trećeg časa predvodio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

Nakon molitve i pozdrava kancelar i zapisničar mons. Nikola Imbrišak pročitao je zapisnik prethodne sjednice koji je jednoglasno prihvaćen. Glavnu točku dnevnog reda: „Analiza dosadašnjeg tijeka pastoralne Godine obitelji“, održao je biskupski vikar za pastoral vlč. Matija Matičić.

Dao je pregled pastoralnih i ostalih događanja u Godini obitelji, od rujna 2014. do veljače 2015. godine s naglaskom na pastoral obitelji i poslanje Ureda za obitelj na župnoj, dekanatskoj i nadbiskupijskoj razini.  Ravnatelj riječkog Caritasa mons. Nikola Uravić i generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, svećenicima su govorili o promjenama u pravnim aktima Caritasa, s posebnim naglaskom na djelovanje župnih Caritasa. Uz godišnje izvješće o Svećeničkom domu i ostala izvješća, sjednica je zaključena molitvom za obitelj i uspješnost Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 19. travnja u svetištu Majke Božje Trsatske. 

Skip to content