Obećanja franjevačke mladeži na Trsatu
Kategorija:
Vijesti

frama1U subotu 28. studenog Trsatsko je Svetište svjedočilo još jednom u nizu prekrasnih događaja kroz svoju stoljetnu povijest. Naime, toga su dana pod večernjom misom članovi Franjevačke mladeži, pred okupljenom zajednicom vjernika i braćom iz samostana te Franjevačkog svjetovnog reda, obećali svoju mladost darovati Kristu crpeći snagu iz Euharistije. Obećali su prepoznavati u siromasima Krista i odazvati se na svaki poziv dobra. Trinaestoro je framaša obnovilo svoja obećanja, a sedmero ih je nakon godine priprave (novicijata) prvi puta dalo svoja obećanja Bogu. Svečano misno slavlje predslavio je fra Tomislav Faletar, OFM duhovni asistent Frame na Trsatu u zajedništvu s ostalom braćom iz Trsatskog samostana kao i franjevcima iz ostalih samostana u našem gradu.

U nadahnutoj homiliji fra Danijel Maljur, OFM, duhovni asistent Frame u Hrvatskoj Kostajnici, potaknuo je sve okupljene vjernike, a na poseban način ovogodišnje obećanike da vjernije prionu uz Krista kao jedinog istinskog ideala, koji ne obećava nego i daje istinsku sreću i mir u životu. Također potaknuo je okupljene da to oduševljenje Kristom pronose u svakodnevnom životu i onima s kojima žive i djeluju.

web-frama2Ovime je Franjevačka mladež na Trsatu započela svoju dvadeset i treću godinu postojanja, te time (p)ostaje jedna od najstarijih zajednica mladih u našemu gradu i našoj nadbiskupiji. Kroz dugi niz godina ovo je bratstvo prepoznavalo i odgovaralo potrebe vremena, posebno se ističući u karitatovnom radu pod okriljem Majke Milosti.

Ovom predivnom zajedništvu s među Franjevcima, kako onim svjetovnim tako i samostanskim, kroz dugi niz godina svjedočio je popriličan broj mladih ljudi koji su u bratstvu Franjevačke mladeži prepoznali istinsko mjesto zajedništva otkrivajući na taj način svoj životni poziv. Mnogi su od njih izabrali životni put svjetovnih franjevaca dok je poneki od njih svoj život odlučio posvetiti Bogu u svećeničkom i redovničkom zvanju. (A.Š.)

Skip to content