Marija nas uči prihvaćati Božju volju
Kategorija:
Vijesti

Na blagdan Gospodnjeg prikazanja u hramu, koji je ujedno i Dan posvećenog života, predstavnici muških i ženskih redovničkih zajednica s područja Riječke nadbiskupije okupili su se u ponedjeljak 2. veljače u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima gdje su zajednički izmolili Večernju blagdana. Nakon molitve, nadbiskupijski povjerenik za sestre redovnice mons. Nikola Uravić blagoslovio je svijeće nakon čega je uslijedila procesija do katedrale sv. Vida gdje je svečanu svetu misu predslavio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

U prigodnoj propovijedi osobito je naglasio važnost Blažene Djevice Marije kao uzora svim Bogu posvećenim osobama, da se poput nje svakodnevno suobličuju slici njezina Sina, Isusa Krista. Marija je majka koja nas uči prihvaćati Božju volju čak i onda kada nam nije shvatljiva. Ona nas uči na koji način slijediti Isusa te konačno, svojim stajanjem pod križem svoga Sina, kako nositi svoj križ i ostati vjeran i u najtežim trenutcima, poručio je nadbiskup.

U nastavku je pozvao okupljene vjernike da se ugledaju u sv. Josipa napominjući kako u evanđelju nema zapisane niti jedne njegove riječi. Iz toga proizlazi kako on, kao svetac šutnje, pokazuje svima nama na koji način u skrovitosti, povučenosti i šutnji živjeti sveti poziv koji smo od Boga primili.

Na kraju mise nadbiskup je zahvalio braći redovnicima i sestrama redovnicama na svim žrtvama i molitvama koje danonoćno prikazuju Bogu za spasenje svih vjernika.

Skip to content