Katolički skauti odali počast bl. Miroslavu Bulešiću
Kategorija:
Vijesti

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih sustava u subotu 22. kolovoza članovi zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, predvođeni voditeljem, vjeroučiteljem Marinom Miletićem, posjetili su istarsko mjestu Lanišće u kojemu je 24. kolovoza 1947. ubijen bl. Miroslav Bulešić.

Svojim tijelom mladi je svećenik branio Svetohranište i i to platio životom. Na svirep način komunisti su ga ubili ubodom noža u grlo zbog čega je ovaj mladi svećenik i svjedok vjere iskrvario i umro, rekao je Miletić. Svoje skaute potaknuo je da se propitaju koju žrtvu smo svi danas spremni podnijeti za Istinu, za Boga, za Isusa? Podsjetio je na Bulešićeve riječi: „Moja osveta je oprost!“, te dodao kako je molio za svoje krvnike i u trenutku kada su ga isti mučili.

Govoreći o crticama iz života ovog blaženika, Miletić je skautima poručio kako je Bulešić okupljao mlade i bio istinski svjedok vjere. Nakon posjeta kući u kojoj su bl. Bulešića komunisti ubili, skauti su sudjelovali na misi za istarske žrtve svih totalitarnih sistema koju je u crkvi sv. Kancijana u Lanišću predvodio vlč. Dalibor Pilekić.

Skip to content