Duhovnom glazbom predstavljen novi broj Uličnih svjetiljki
Kategorija:
Vijesti
KJKJJ
KJKJJ

U petak 11. prosinca u prijepodnevnim satima duhovna pjesma iznenadila je mnogobrojne šetače na riječkom Korzu.  Promociji novog broja časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama ”Ulične svjetiljke” glazbom su upotpunili članovi zbora mladih Riječke nadbiskupije, članovi Franjevačkog svjetovnog reda, te mladi fratri s Trsata, novaci Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda, predvođeni svojim magistrom fra Tomislavom Faletarom.

Trsatski novak, ali i jedan od osnivača ovog jedinstvenog časopisa, Siniša Pucić, izrazio je radost što u predblagdansko vrijeme, sudjelovanjem u prodaji Uličnih svjetiljki, mladi fratri mogu uputiti jasnu poruku prodavačima – da su uz njih i da ih podržavaju ne samo danas, nego kroz njihov život. Također, građanima su odaslali poruku kako svatko može pomoći čovjeku u potrebi, a ta pomoć ne mora nužno ići u financijskom smjeru, nego se to može činiti i razgovorom. Pucić dodaje kako „Ulične svjetiljke“ ove godine naglasak stavljaju na – prepoznavanje čovjeka. „To znači da taj čovjek ne mora biti beskućnih, nego to može biti i član naše obitelji kojega smo možda zapostavili, prvi susjed itd. Uvijek netko tko vapi za trenutkom našeg vremena i nije to samo materijalno davanje, nego je primarno ono ljudsko što je u nama i što možemo drugome dati.“

web-novaci-ulicneČasopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama ”Ulične svjetiljke’ beskućnici i osobe teškog materijalnog stanja prodaju na različitim lokacijama u gradu Rijeci i prema riječima prodavačice Elizabete Kutin, prihod od prodaje olakšava im ionako tešku životnu situaciju. Prodavači su izrazili zahvalnost ne samo inicijatorima projekta, nego i građanima Rijeke koji redovno podržavaju projekt kupovinom ovog jedinstvenog hrvatskog časopisa.

Skip to content