Djeca Gunje posjetila nadbiskupa Devčića
Kategorija:
Vijesti

Djeca Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje drugu godinu u kontinuitetu gosti su Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije koji ih od nedjelje 23. do subote 29. kolovoza ugošćavaju u Pastoralnom centru “Alojzije Stepinac” u Driveniku. U okviru svog boravka mališani su, predvođeni voditeljem katoličkih skauta, vjeroučiteljem Marinom Miletićem i profesoricama Marijanom Lucić i Josipom Markoljević,  u srijedu 26. kolovoza posjetila Nadbiskupski ordinarijat u Rijeci gdje su se susrela s riječkim nadbiskupom i metropolitom mons. dr. Ivanom Devčićem.

Nadbiskup je osnovnoškolce upoznao s poviješću Vinodolske doline, osobito s Vinodolskim zakonikom, kao i s ustrojem opće i mjesne Crkve. Podsjetio ih je na pastirske pohode sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj i njegove riječi kojima je pozivao na pomirenje.

Poručio im je da poštuju posebnosti koje svaka osoba ima, a osobito njeguju ono što nas sve povezuje. U protivnom, postat ćemo individualisti, a time i oni koji miran suživot s drugima ruše, kazao je nadbiskup. Podsjetio ih je na Božju zapovijed da ljubimo bližnjega svoga kao sebe samoga. “Toga se moramo držati jer to je garancija mira. Na žalost, iz ovog vidljivog vala izbjeglica vidljivo je da se mnogi ne drže te zapovijedi.”

Također, zahvalio je Zdrugu katoličkih skauta na brizi oko projekta kojim svoje slobodno vrijeme žrtvuju da bi drugima omogućili bezbrižna ljetovanja. Nadbiskup je na kraju susreta djeci za dar uručio vjeronaučne materijale i marame pape Franje. 

Skip to content