Cernik proslavio sv. Bartola
Kategorija:
Vijesti

Župa Cernik proslavila je u ponedjeljak 24. kolovoza blagdan svog  nebeskog zaštitnika sv. Bartola.

Svečano misno slavlje predvodio je mons. Nikola Uravić ,ravnatelj Caritasa Riječke nadbiskupije. U propovijedi je podsjetio na Isusove riječi upućenih apostolu Bartolomeju: „Evo istinitog Izraelca u kojem nema prijevare“, potaknuvši vjernike da se zapitaju jesu li uistinu pravi vjernici? „Može li se iz naših života isčitati svjedočenje Krista kao što je to svojim životom svjedočio sv. Bartol? Praštamo li mi svojim bližnjima kao što je to činio bl. Miroslav Bulešić čije je geslo života bilo ‘moja kazna neka bude oprost’ i kojeg se časti istog dana kao i sv. Bartola?“

Trodnevnu duhovnu pripravu predvodili su mladomisnici Filip Šabalj i Marka Šarića. Vlč. Šarić poveo je vjernike na Cernički vrh slijedeći put Kristove kalvarije gdje ga je slijedilo stotinjak vjernika svjedočeći da žele ići pute križa za Kristom.

Euharistijsko slavlje liturgijskim pjesmama pratio je Trisagion, udruženi zbor bakarskog dekanata, a nakon mise bračni par Bojan i Olga Šober upotpunili su svojim pjevanjem slavlje. Nakon mise upriličen je agape. 

Skip to content