Božićni ručak za najpotrebnije
Kategorija:
Vijesti

web-rucakKako bi im uljepšali Božić, članovi Franjevačkog svjetovnog reda Trsat u suradnji s franjevačkim novacima i njihovim magistrom fra Tomislavom Faletarom, za korisnike Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ i prodavače časopisa „Ulične svjetiljke“ organizirali su božićni ručak u nedjelju 27. prosinca u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu.

Povod je bilo i otvorenje Svetih vrata milosrđa svetišta Majke Božje Trsatske koje je u večernjim satima otvorio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. Prema riječima fra Siniše Pucića, do ručka je došlo zahvaljujući Božjoj providnosti. „Jedna vjernica je našem magistru dana novčani prihod za neku humanitarnu akciju, te smo se odlučili ta financijska sredstva usmjeriti u kupovinu namirnica za ovaj božićni ručak. Želimo tim ljudima poručiti da nisu sami na blagdane, te da u prvom redu budu naši gosti koje ćemo poslužiti i pjesmom razveseliti.“

Ovaj božićni ručak nastavak je tradicije koju je trsatska Frama pokrenula 1995. godine omogućavajući u vrijeme blagdana pakete hrane ili ručak za najsiromašnije sugrađane. Neki do tadašnjih framaša danas su članovi Franjevačkog svjetovnog reda, a neki poput fra Siniše, u Frami su dobili duhovni poziv i danas su trsatski novaci ili franjevci.

Skip to content