Blagdanski susret nadbiskupa Devčića i gradonačelnika Obersnela
Kategorija:
Vijesti

web-cestitanje1Nastavljajući višegodišnju tradiciju susreta na Badnjak s predstavnicima gradske vlasti, riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić sa svojim najbližim suradnicima susreo se u četvrtak 24. prosinca u jutarnjim satima u Nadbiskupskom domu s gradonačelnikom Grada Rijeke mr. Vojko Obersnel, predsjednicom Gradskog vijeća Grada Rijeke Doroteom Pešić Bukovac te suradnicima riječkog gradonačelnika.

Doručak na Badnjak s gradonačelnikom Obersnelom i njegovim suradnicima višegodišnja je tradicija koja je ujedno znak izuzetno dobre suradnje, povezanosti, razumijevanja i svega što je potrebno za suživot crkvene i lokalne zajednice. Božić je najradosniji kršćanski blagdan, blagdan rođenja Isusova, blagdan obitelji. Upravo je u Riječkoj nadbiskupiji nastavljena Godina obitelji, a održan je i Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu, kazao je nadbiskup. Dodao je kako je Božić objava Božjeg milosrđa, te izrazio žaljenje što je blagdan Kristova rođenja komercijaliziran zbog čega se u javnosti gubi izvorno značenje i izvorna ljepota ovog blagdana.

Dodao je kako se prvi puta za zajedničkim blagdanskim stolom pridružio novi rektor katedrale sv. Vida i biskupski vikar preč. Matija Matičić.

Gradonačelnik Rijeke kazao je kako su ovakvi susreti prigoda da se rezimira protekla godina i razgovara o onome što se zajednički učinilo, ali i onome što se tek treba napraviti. Nadbiskupu, njegovim suradnicima, ali i svim vjernicima na kraju je čestitao blagdan Kristova rođenja i zaželio sretnu 2016. godinu.

Skip to content