Zlatni jubilej prvih redovničkih zavjeta
Kategorija:
Vijesti

Generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić predvodio je u četvrtak, 14. kolovoza u samostanu Družbe Presvetog Srca Isusova na Drenovi misu u povodu proslave zlatnog jubileja prvih redovničkih zavjeta  s. Bonislave Vrdoljak, s. Tadeje Nikolić i s. Vinke Paulić.

U prigodnoj propovijedi istaknuo je kako su jubileji znak sjećanja na proteklo vrijeme, ali i izazov za budućnost te duhovna obnova. Prije pedeset godina sestre jubilarke zavjetovale su se na zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti i ti isti zavjeti putokaz su i danas kako slijediti Isusa. Govoreći o zavjetima u konkretnoj zajednici, Družbi Presvetog Srca Isusova i karizmi koja je osobito usmjerena na odgoj siromašne djece i mladeži, mons. Svažić je naglasio kako su se kroz povijest i zbog političkih prilika sestre morale prilagođavati i svoje djelovanje proširiti na karitativnu djelatnost i služenje u župama, no danas se opet vraćaju na put kojega je utemeljiteljica, Marija Krucifiksa Kozulić zacrtala.

Utemeljiteljica Družbe u potpunosti se bila posvetila odgojno-pastoralnom radu sa siromašnom i napuštenom djecom i mladeži kako bi im se vratilo ljudsko i kršćansko dostojanstvo, a sestre danas vode Učenički dom na Pomeriju koji nosi ime utemeljiteljice, podsjetio je generalni vikar. Po završetku misnoga slavlja čestitao je slavljenicama 50. godina redovništva zaželjevši im nove jubileje u redovničkoj zajednici. 

Skip to content