Zavjetno hodočašće vjernika Bakarskog dekanata Majci Božjoj Bistričkoj
Kategorija:
Vijesti

Vjernici Bakarskog dekanata udruženi s vjernicima iz Trsatskog svetišta u nedjelju 26. listopada zavjetno su hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj.

Deset autobusa slilo se u svetište Majke Božje Bistričke. Euharistijsko slavlje predvodio je bakarski dekan mons. Petar Zeba, a propovijedao vlč. Dražen Radigović, urednik na radio postaji Marija Bistrica koja je izravno prenosila misno slavlje.

Citirajući sv. Pavla pozvao je sve vjernike da darovima koje su primili milošću Božjom služe bližnjem svojem kao apostoli, proroci evanđelisti. “Jer Gospodin koji prebiva u hramu naših srca čini nas svetima.  Živ je i djelotvoran  i danas po nama, stoga nosimo Ga s vjerom u službi i poslanju koje Bog s nama ima…“, istaknuo je vlč. Radigović.

Nakon mise rijeka hodočasnika uputila se  križnim putem kojega je osmislio bl. Alojzije Stepinac, prisjetivši se trenutaka kada je sv. Ivan Pavao II.  na tom mjestu Alojzija Stepinca proglasio blaženikom.

Hodočasnici su na povratku posjetili su grob fra Zvijezdana Linića s vjerom da stoje pored posmrtnih ostataka budućega sveca. (I.L.)

Skip to content