Za bolji svijet s Božjom ljubavlju
Kategorija:
Vijesti

Sa željom za uljepšavanjem prostora Dječjeg vrtića „Pehlin“ volonteri Udruge „Za bolji svijet“s grupom mladih volontera iz Italije (Mezzolombardo – Trento) ovaj tjedan uređuje stare i išarane zidove ovoj riječkog vrtića kako bi mališanima unijeli vedrije tonove u svakodnevni boravak na Pehlinu. Oslikavanje planiraju završiti do petka, 29. kolovoza.

„Cilj ovog projekta je uljepšavanje depresivnih površina, gdje će uništeni zidovi vjerojatno dugo čekati popravak, kako bi djeca uživala u sretnijem djetinjstvu.“, ističu iz Udruge. Dodaju kako su u projekt, osim dječjih vrtića, uključili i druge ustanove, a sve u skladu s vremenskim mogućnostima. Kao primjere ustanova navode: Dom za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka, Dom za psihički bolesne odrasle osobe „Turnić“ i mnoge druge.

„Udruga se bavi organizacijom volontiranja mladih, te uključuje mlade volontere u svoje projekte već od svog početka 2003. god. Inicijativa oslikavanja derutnih zidova započela je 2007. godine s oslikavanjem zida u Domu za odgoj djece i mladeži Rijeka, a uspješno se nastavlja i proširuje iz godine u godinu.“, poručuju volonteri.

Dječji vrtić na Pehlinu nije jedini kojega su oslikali. U posljednje dvije godine Udruga sa svojim volonterima iz različitih zemalja aktivno radi na uređenje dvorišnih zidova dječjih vrtića grada Rijeke, pa je do sada uspjela oličiti i preobraziti zidove u vrtićima: “Maestral”, “Kvarner”, “Belveder”, “Delfin”, “Krnjevo”, “Oblačić”, “Podmurvice”, “Turnić”, a sada i “Pehlin“. U zajedničkom oslikavanju sudjelovali su volonteri iz: Hrvatske, Italije, Njemačke, Švicarske, Francuske, Mađarske i SAD.

„Provođenje ove inicijative nastavit će se i u budućnosti jer je potreba za radovima ovakvog tipa jako velika. Stoga je i volontiranje mladih poželjno i vrlo učinkovito u realizaciji promjena u lokalnoj zajednici.“, ističu iz Udruge „Za bolji svijet“.

Udruga je usko povezana s međunarodnom organizacijom “The Family International”, koja volonterski djeluje u preko 100 zemalja svijeta. Sastavljena je od obitelji i mladih ljudi iz različitih dijelova svijeta, koji posvećuju svoje živote pomaganju drugima u pronalasku vjere, ljubavi i nade. „Od 1996. do danas radili smo u Hrvatskoj s različitim skupinama ljudi: djecom, tinejdžerima, starijim ljudima i izbjeglicama opterećenim različitim problemima. Nije važno iz koje zemlje osoba dolazi ili kojoj religiji pripada, ili koju boju kože čovjek ima, njeno srce uvijek žudi za istim i jedinstvenim: odgovor na sve naše probleme, bez obzira na našu dob i generacije, je Ljubav! Prava, istinska, Božja Ljubav! Ljubav je ono što svatko treba!“

Skip to content