U znaku nogometa prema Kristu
Kategorija:
Vijesti

Raznoliki program Kongresa ministranata Riječke nadbiskupije predstavljen je i održan u subotu, 14. lipnja u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ pod vodstvom sjemenišnih poglavara i bogoslova. Stotinjak ministranata okupilo se pod geslom „U znaku nogometa prema Kristu“, a s ciljem učenja, upoznavanja i razmijene iskustava kroz zabavne radionice i druženje.

Jedna od radionica bila je oslikavanje lica, odnosno popularni  body – painting te su ministrantska lica bila obojana različitim bojama, zastavama, imenima slavnih igrača, a u isto vrijeme im je predstavljen život poznatih nogometaša koji svoju nogometnu karijeru i uspjehe zahvaljuju Bogu i o tome svjedoče. Tema druge radionice bio je smisao života. Mali i veliki poslužitelji oltara susreli su se kroz radionicu s različitim zanimanjima i zvanjima te temeljito odgovarali zašto su spomenute profesije važne za društvo. Isto su tako, u kontekstu svetopisamskih citata, pokušali reći koje je njihovo zvanje i na što ih to Bog poziva. Da bi ostali u kontaktu i pratili aktualna događanja koja ih zanimaju, cilj je treće radionice bio kreirati zajedničku facebook grupu koju su ministranti sami osmislili. Popodne je bilo rezervirano za nogomet i navijanje, uz bogati bratski stol i popratne zabavne sadržaje poput stolnog tenisa. Kongres je završio u katedrali sv. Vida gdje su ministranti Riječke nadbiskupije s bogoslovima sudjelovali na zadnjem danu trodnevnice uoči blagdana sv. Vida.

 

„Naizgled „svjetovna“ tema pokrenula je i starije i mlađe i navela ih da razmišljaju o Isusu i njegovu pozivu upućenu svakom čovjeku. Božji poziv bitno je u sebi otkriti i Njegov put slijediti jer jedino tako čovjek može biti istinski sretan. Susret je pokazao da ministrante i bogoslove puno kvaliteta povezuje i da je dobro da učimo jedni od drugih; pomažući si u zajedničkoj utakmici, osvjetljavamo si osobni put k Isusu. To je dokaz da najvažnija sporedna stvar na svijetu može voditi k najvažnijoj stvari na svijetu: susretu s Kristom!“, istaknuli su organizatori Kongresa ministranata Riječke nadbiskupije. 

Skip to content