U Rijeci počeo program proslave kanonizacije
Kategorija:
Vijesti

Himnom beatifikacije pape Ivana Pavla II. “Aprite le porte a Cristo” u utorak 22. travnja u sjemenišnoj kapeli “Kraljice apostola” u Rijeci započelo je misno slavlje i program proslave kanonizacije blaženoga Pape. Euharistiju je predvodio rektor Bogoslovnog sjemeništa vlč. Sanjin Francetić, a animirao Zbor Schola Cantorum – KUD Fratellanza. 

U uskrsnoj osmini koja je na svojevrstan način osluškivanje, jeka onoga što smo slavili na Uskrs i riječko Bogoslovno sjemenište svakog 22. u mjesecu sjećalo se onoga što se dogodilo u Rijeci u lipnju 2003., rekao je rektor prisjećajući se boravka Svetoga Oca u Rijeci. „Poruke koje je Papa tada rekao pozvani smo živjeti i danas. Jedna od njegovih najvažnijih poruka koja je i obilježila pohod Hrvatskoj bila je ‘Budite narod koji moli’“.  Moramo se zapitati koliko smo ozbiljno shvatili njegov zagovor i jesmo li molili iskreno kad smo sudjelovali u referendumu i zauzeli se za narod, poručio je dodajući da je  geslo Papinog pohoda bilo „Obitelj – put Crkve i naroda“.  

 

Nakon mise u Bogoslovnom sjemeništu otvorena je retrospektivna izložba fotografija „Papa u Rijeci“ Nikole Kurtija i Miroslava Radića. Autori su u svom emitivnom obraćanju posjetiteljima posvjedočili trenutke kada su Svetoga Oca pratili objektivom fotoaparata i atmosferi koja je vladala u gradu na Riječini. 

Program koji je pod geslom „Rijeka za Papu“ organizirala Riječka nadbiskupija, Akademsko katoličko društvo „Jeronim“ i Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ nastavlja se večeras u Auli pape Ivana Pavla II. promocijom knjige Domagoja Pejića „Dom pokraj Visle“ i svjedočanstvom s. Dobroslave Mlakić o trenucima provedenim s budućim svecem. Početak je u 19:30. 

Skip to content