Tečaj novinarstva na Metropolitanskom institutu u Rijeci od 11. listopada
Kategorija:
Vijesti

U subotu, 4. listopada počela su predavanja na Metropolitanskom institutu u Rijeci za smjerove: Seminar za teološku kulturu laika (TKL) Teološko – katehetskog seminar za pastoralne suradnike i župne animatore (TKSP). Tečaj novinarstva od ove je jeseni novost u ponudi Metropolitanskog pastoralnog instituta u Rijeci i još uvijek se primaju prijave za predavanja koja će početi 11. listopada.

Metropolitanski pastoralni institut u Rijeci želi zainteresiranima ponuditi i odgoj za medije, odnosno naučiti ih kako stvarati i tumačiti medijske sadržaje. Ovim se program želi polaznike podučiti osnovama novinarstva te ih potaknuti na razumijevanje i korištenje medija, posebno interneta, u svrhu evangelizacije. Također, program će polaznicima pružiti upoznavanje s načinom kako novinara rade I na kojim principima mediji funkcioniraju. Osim toga, vjernici će steći sposobnost ispravnog tumačenja medijskih sadržaja koji im se svakodnevno nude, poručuju iz Metropolitanskog instituta u Rijeci.

Po završetku tečaja polaznici ćnaučiti prenijeti poruku evanđelja novinarskoj formiza tiskane medije, internet radio. Na taj način moći ćdjelovati kao dopisnici iz svojih župa za medije svojih (nad)biskupija, (mjesečnik, internet, radioemisije), ali biti pomoć župniku u prezentaciji i medijskoj promidžbi važnih događaja u župi.

Tečaj ćse održavati tijekom 8 subota unutar jednog semestra. Svake subote odradit ćse 4 sata, od 9 do 12 sati za ukupno 32 radna sata. ponudi je teorija praksa: pisanje vijesti druge novinarske forme, fotografiranje obrada fotografija, administracija web stranice društvenih mreža te snimanje radioemisija

Prijave za tečaj novinarstva još uvijek traju i zainteresirani se mogu javiti u sjedište Instituta, Omladinska 14 (nova zgradaTeologije Rijeci, bivšFilozofski fakultet) ili detalje mogu doznati Upravi Instituta na broj (051) 345-139.

Skip to content