Svi smo pozvani biti misionari
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju 21.rujna u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici pokraj Zagreba, upriličen je već tradicionalni Misijski dan Družbe sestara milosrdnica. Uz mnoge časne sestre i članove raznih udruga sv. Vinka iz cijele Hrvatske, na Misijski dan doputovao je i jedan autobus članova Udruge sv. Vinka i Vojske Bezgrešne iz Rijeke, a vodila ga je č.s. Renata Vugdelija.

Cjelodnevni program započeo je svetom misom koju je slavio don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini. U nadahnutoj propovijedi istaknuo je da smo svi već po krštenju pozvani biti misionari,  ne samo u dalekim krajevima, nego tamo gdje živimo, te da se usprkos svim teškoćama ne trebamo bojati drugima donositi Krista.

Nakon mise o svome misijskom djelovanju svjedočile su sestre iz Argentine i Bugarske, zatim je uslijedio zajednički ručak i raznovrstan popodnevni program s prodajnim sajmom proizvoda i ukrasnih predmeti koje su izradili vrijedni članovi iz nazočnih udruga, a sav prihod namijenjen je misijama. Osim sajma organizirane su kreativne radionice izrade krunica i ukrasa od papirnatih traka te bugarski tradicionalni plesovi.

Sve je završilo bogatim glazbenim programon na kojem je nastupilo sedam zborova različitih uzrasta, meditacijom „Duša i tijelo“ riječkog vjeroučitelja Miroslava Radića i riječima zahvale časne majke Miroslave Bradica. (M.R.)

Skip to content