Radosno pomaganje siromasima
Kategorija:
Vijesti

Vrijedni članovi Udruge svetog Vinka Paulskoga iz Rijeke već tradicionalno u došašću i pred sam Božić na razne načine pomažu siromašnima. Svake subote popodne u došašću, provodili su kreativne radionice izrade božićnog nakita koji su onda nakon mise ispred više crkava nudili vjernicima.

Od prikupljenih novaca nabavili su drva za ogrijev obitelji Gigov i pripremili oko dvadeset paketa namirnica te ih odnijeli siromašnim obiteljima ili pojedincima. Na Badnjak  popodne, također tradicionalno, pekarnica „Baškot“ iz Bakra darovala je mnogo kruha, peciva, baškota i kolača Udruzi a sestra Renata i Miroslav su darovane proizvode sortirali u petnaest vrećica te ih, s automobilom sestara milosrdnica, razvozili od stana do stana darujući potrebne. To je bila prilika za čestitanje Božića i kratki razgovor nade i ohrabrenja s onima koji su „naši gospodari“ kako je govorio naš nebeski zagovornik sv. Vinko Paulski.

Kako bi bili duhovno ojačani za činjenje dobrih djela i kako bi i siromahe koje posjećuju mogli duhovno jačati članovi Udruge su imali u subotu 20. prosinca duhovnu obnovu koju je predvodio vjeroučitelj Miroslav Radić. Sestra Veronika Popić je iznijela svoja iskustva sa skupa, predstavnika Vinkovske obitelji, u Brazilu. Duhovna obnova je završila misom koju je predvodio duhovnik Udruge don Drago Detić.  (M.R.)

Skip to content