Podijeljene potvrdnice polaznicima Metropolitanskog pastoralnog instituta u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

U crkvi Presvetog Srca Isusova u Škrljevu, u nedjelju 28. rujna tijekom nedjeljnog misnog slavlja, trinaest zauzetih vjernica laikinja iz različitih župa Riječke nadbiskupije dobile su potvrdnice nakon završenog dvogodišnjeg školovanja na Metropolitanskom pastoralnom institutu u Rijeci, iz smjerova: teološka kultura laika i teološko katolički seminar za pastoralne suradnike i animatore.

Misno slavlje je predvodio župnik Škrljeva i Kukuljanova i sadašnji ravnatelj Instituta vlč.  Marijan Benković a propovijedao je bivši ravnatelj vlč. Mario Gerić koji je u propovijedi govorio o stavu čovjeka prema Božjem pozivu, pred pozivom u Božji vinograd, u Kraljevstvo Božje rekavši kako ne treba biti zavidan drugome nego željeti više za drugoga nego za sebe.

Vlč. Benković, pozdravljajući nove školovane župne suradnike rekao je kako je to bilo vrijeme rada, učenja i žrtve i neka nastave i dalje produbljivati svoju vjeru, neka gledaju na koji način pomoći suvremenom čovjeku: „ Možda smo mi ti putokazi koji vode suvremenog čovjeka do cilja, do Boga. Odgovornost je to i dar. Odgovornost koja je u temelju našeg krštenja i Potvrde. Mi smo Božji poslanici. Svi smo mi poslani u Božji vinograd. Nemojmo reći hoću, pa onda neću, nego hoću raditi u Božjem vinogradu, hoću slijediti Krista.“ – rekao je vlč. Benković.

Potvrdnice su podijelili predstojnica Metropolitanskog pastoralnog instituta dr. Natalija Bogović i mons. Emil Svažić, generalni vikar Riječke nadbiskupije koji je čestitao polaznicama u ime službeno odsutnog riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića. (G.F.)

Skip to content