Milosno vrijeme u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

Akademsko katoličko društvo „Jeronim“ u nedjelju, 19. listopada u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci organiziralo je promociju knjige meditacija Miroslava Radića „Milosno vrijeme“.

U ime organizatora okupljene je pozdravio Antonio Šarin, predsjednik Društva, dok je tekstove iz knjige čitala potpredsjednica Kristina Pilipović. O knjizi je nadahnuto govorio župnik Mario Tomljanović istaknuvši kako je vrijednost ovih meditacija u isticanju života kao teškog i lijepog ako ga čovjek živi svim srcem svojim u Gospodinu. „Miro je obiteljski čovjek koji želi biti sam na trenutak u kojem želi proživjeti duh svetosti, a danas nam svima treba tih trenutaka svetosti koji su znakovi vječnosti. Izrazio je želju da pročitavši knjigu naučimo živjeti milosno vrijeme i za trenutak, ali i za vječnost.„ Kao vrijednost knjige posebno je istaknuo da riječi i tekstove meditacija treba meditirati. Danas nam se nude razne ‘instant’ duhovnosti, a knjiga „Milosno vrijeme’“ to nije. Ona je plod molitve i u njoj se Gospodin proslavlja, rekao je vlč. Tomljanović. 

Na kraju promocije autor se srdačno zahvalio izdavačkoj kući Teovizija iz Zagreba i svima nazočnima pozvavši ih da ne zaborave svaki dan u svoju nutarnju duhovnu čašu kapnuti kap milosnoga vremena. „..a milosno vrijeme je i onda kada ljubimo neljubivo, kada praštamo neoprostivo, kada činimo dobro bez prisile i kada imamo samo ono što smo dali.“, poručio je Miroslav Radić.
Program je vodila članica Akademsko katoličkog društva „Jeronim“ Helena Anušić, dok su u glazbenom dijelu nastupili su band Assunta, Jurica Goja (flauti) i Luka Španjić (klavir). (M.R.)

Skip to content