Ljubav prema Domovini treba prenositi budućim naraštajima
Kategorija:
Vijesti

U povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja župnik župe sv. Mihovila u Jelenju vlč. Ivan Milardović predvodio je u utorak, 5. kolovoza na jelenjskom groblju misu za Domovinu i poginule hrvatske branitelje.

U prigodnoj propovijedi vlč. Milardović je ukazao na važnost obitelji kao temelja društva i Crkve. Roditeljima je poručio da djeci usađuju pripadnost i ljubav prema Domovini i narodu. „Ta ljubav prenosila se u našim krajevima s koljena na koljeno i onda kada je to bilo zabranjeno. Ta duboka usađena ljubav naših predaka ne može se pobijediti jer je utemeljena u velikom Božjem daru – ljubavi i slobodi.“

Podsjetio je na vrijeme komunizma kada se ta ljubav prema svom narodu branila i htjela iskorijeniti iz hrvatske tradicije, no biti na strani istine i ljubavi znači biti na strani Isusa Krista. „Danas se spominjemo svih onih koji su tiho i ustrajno stvarali Republiku Hrvatsku, svih branitelja koji su bili spremni žrtvovati sve za obitelj i Domovinu. U tome se očituje Božja ljubav.“

Govoreći o aktualnom trenutku ekonomske krize istaknuo je da je za istu uzročnik čovjek i ideje koje se protive Božjim zakonima i koje razaraju obitelji. Poručio je da drugog puta nema od onoga kojim nas vodi Isus, a to je ljubav prema Domovini i Bogu. Tu ljubav potrebno je prenositi na buduće naraštaje, a na današnji praznik trebamo biti ponosni, zaključio je vlč. Milardović.

Program obilježavanja koji je počeo polaganjem cvijeća i svijeća na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci organizirala je Zajednica Udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije te udruga članica kao nosioc programa (UHDDR – Grobinštine).

Skip to content