Križni put kroz glazbu
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju, 13. travnja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Assunta u Rijeci Komorni zbor Schola Cantorum Rijeka – KUD Fratellanza u suradnji sa župom Uznesenja BDM organizirao je humanitarni “Korizmeni koncert – Križni put kroz glazbu”.

Na rapertoaru su bili korizmeni napjevi i duhovne a cappella skladbe povezane s tekstovima Isusovog križnoga puta. „Koncert je bio bez aplauza, samo ljepota riječi i glazbe i prilika za promišljanje o Velikom tjednu koji počinje s Nedjeljom Muke Gospodnje.“, rekla je zborovođa koncerta i vokalni pedagog Schole Cantorum, Ingrid Haller.

Koncert je otvoren zajedničkim nastupom župnog zbora Uznesenja BDM i Schola Cantorum pjesmom „Na Maslinskoj gori“, a u nastavku su izvedene skladbe poput: „Pie Jesu“ Andrew Lloyd Webbera, „Quando corpus morietur“ Gioacchino Rossinija i drugih skladbi pasionske tematike u izvedbi Komornog zbora KUD-a Fratellanze koji su za ovu prigodu na kraju praizveli „Lux aeternam“ Ive Antogninija. Skladbe su pratile tekst Križnoga puta don Josipa Radića kojega je čitala članica Schole, Kristina Nikolić.

Gosti koncerta bili su župni zbor Uznesenja Blažene Djevice Marije, Paola Radin (flauta), Mihael Nikolić (orgulje), Antonio Ivan Šangulin (gitara) i Davor Juretić (orgulje). Na koncertu se prikupljao dobrovoljan prilog za siromašne riječke obitelji kao nastavak humanitarne akcije koju je Schola Cantorum održala i 2013. godine  pomogavši tako obiteljima u potrebi. 

Skip to content