Duhovnom pjesmom za potrebite
Kategorija:
Vijesti

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci u utorak 23. prosinca održao se humanitarni Božićni koncert u Assunti u organizaciji Komornog zbora „Schola Cantorum Rijeka“ (KUD Fratellanza) i u suradnji sa župom Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Uz Scholu Cantorum i župni zbor, nastupili su: katedralni zbor „Cantores Sancti Viti“, Nadbiskupijski zbor, band Assunta i solistice Dajana Dujmović, Tea Ban, Emilia Rukavina i Iva Peracković. Zborove i soliste na orguljama su pratili: Katarina Bogdanović, Daniel Šimek, Petra Kukavica i Saša Valenčić. Zborovođe na koncertu bili su Giovanni Geraci, Nino Načinović i Ingid Haller koja je publiku vodila kroz ovu glazbeno-humanitarnu večer.

Osim što je glazbom svim ljudima dobre volje upućena božićna čestitka, koncert je imao humanitarni karakter. „Svake godine nastojimo jednoj siromašnoj obitelji uljepšati Božić. Kako se Riječka nadbiskupija nalazi u Godini obitelji, ove godine novce smo prikupili za jednu riječku obitelj s desetero djece. Od srca se zahvaljujemo svim sudionicima koncerta i Riječanima koji su dobrovoljnim prilozima pokazali da imaju veliko i plemenito srce.“, rekli su inicijatori humanitarne akcije, članovi Schole Cantorum.

Plemeniti cilj privukao je u  najstariju riječku župnu crkvu veliki broj Riječana koji su svaki zbor nagradili toplim aplauzom. Vrhunac koncerta bila je zajednička izvedba Božićnog purpurija svih sudionika Božićnog koncerta u Assunti.

Skip to content